sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kauraomenapaistos sunnuntai-illan kunniaksi

Ohje omasta päästä, menee suurinpiirtein näin:

*4 keskikikokoista omenaa lohkottuna voideltuun uunivuokaan
*pinnalle kanelia ja inkivääriä (jauheena)
*n.100g voita sulatetaan ja sekoitetaan sokerin (n.1dl +vähän siirappia), kaurahiutaleiden (ehkä 3dl) ja vehnäjauhon (ripaus)kanssa.
*kaurahiutaleseos omenoiden päälle ja 
*uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

Jotkut tykkää tarjota tätä vaniljakastikkeen kanssa mutta mulle riittää seuraksi kuppi kahvia.
Tätä taidan muokata vähän seuraavalla kerralla ja lisään joukkoon vielä pähkinöitä, ehkäpä pekaanipähkinöitä. Sokerin ja siirapin voi korvata myös fariinisokerilla. Meillä se lojuu pussissaan kaapin perukoilla kivettyneenä joten siksi siirappi-sokeriseos.

Syksy on nostalgian aikaa perheemme ruokavalinnoissa; viime viikkoina olemme syöneet mm. kaalikääryleitä, kaalilaatikkoa, Janssonin kiusausta, mustaa makkaraa ja veriohukaisia sekä nyt tänään sitten tätä kauraomenapaistosta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam, näyttää herkulliselta. Mitä luulet onnistuisiko luumuista ja nektariineista tälläinen paistos? Niitä löytyisi, omppuja ei. Taidan lähteä kokeilemaan, terkuin Sny

norrra kirjoitti...

Kyllä onnistuu! Tietty voi olla että luumuista ja nektariineista tulee enemmän nestettä tuonne, ehkä vois vähän lisätä jauhojen määrää (vaikka 0,5-1dl). Pitääkin ite testata myös luumuilla! :D